Avantajele orezului

Daca orezul sub forma de mancare clasica nu iti place, poti incerca biscuiti din orez . Orezul alb prezinta o serie de avantaje. Persoanele cu probleme digestive cronice vor avea un timp mult mai usor de digerat orezul alb decat orezul brun.

Orezul alb nu contine gluten

Sau oricare dintre ceilalti compusi problematici care fac parte din cele trei surse principale de gluten – grau, orz si secara. Nimeni nu stie exact de ce glutenul provoaca astazi atat de multe probleme de sanatate. S-ar putea ca glutenul in sine sa fie o proteina complexa si dificila pentru a fi digerata de organismul uman. Ar putea fi faptul ca este prezent in atat de multa junk food si ca mancam atat de mult din el incat organismul este suprasaturat. Poate fi o problema generata si de hibrizii moderni de grau care sunt mai bogati in gluten decat alte produse.  Ar putea fi substantele chimice pulverizate pe grau . Sau ar putea fi o combinatie a tuturor acestor lucruri. O gustare din orez expandat poate fi cea mai buna solutie.

Oricare ar fi motivele, este un aliment la care tot mai multi oameni devin sensibili. Cu toate acestea, orezul alb este un aliment foarte hipoalergenic si nu prezinta niciuna dintre aceste probleme fiind  perfect acceptabil daca utilizati o dieta fara gluten.

Orezul alb poate ajuta cu probleme digestive cronice

Dincolo de digestibilitatea sa, multe sisteme de vindecare orientale privesc orezul alb ca avand anumite calitati sau caracteristici energetice care pot fi benefice. De exemplu, atat Ayurveda , sistemul vechi de vindecare din India, cat si Medicina traditionala chineza considera ca este un aliment Yin sau de racire, care poate ajuta la eliminarea caldurii excesive si, prin urmare, rezolva tulburarile digestive intalnite in diverse forme.

Cei din tarile din Asia cunosc bine acest lucru.   Congee , o masa simpla de orez alb si bulion, are nenumarate variante in intreaga Asia si a fost folosit de mii de ani pentru a vindeca probleme intestinale.   Poti incerca aceasta reteta si cu orez brun integral.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.