Avantajele peletilor

Pentru incalzire va recomandam cei mai buni brichete din rumegus. Utilizarea peletilor din  lemn este extinsa la nivel mondial, iar utilizarea peletilor de biomasa poate fi vazuta in viata de zi cu zi drept o sursa majora de economie. Peletii de lemn sunt de fapt produse din deseuri agricole sau forestiere, cum ar fi paie, rumegus, scoarta de copac, coaja de arahide, coaja de seminte de floarea-soarelui, talas, tulpini de cereale si paie. Peletii pentru combustibil se prelucreaza prin procesul de concasare, uscare, amestecare, granulare, racire, ecranare si ambalare. Peletii pe baza de biomasa sunt utilizati pe scara larga ca un nou combustibil pentru energia ecologica, utilizat in principal ca inlocuitor al combustibililor fosili (carbune, benzina si gaze naturale) si aplicat in special in urmatoarele industrii:

  1. Peleti de uz industrial

Materialul de biomasa fara procesul de peletizare are  o valoare termica scazuta, dar emisii mari de gaze cu efect de sera, cum ar fi dioxidul de carbon si dioxidul de sulf care sunt ucigasul ozonului. Vorbind despre utilizarea industriala a materialelor din biomasa, amploarea utilizarii este destul de extinsa, iar problema poluarii aerului va deveni mai intensa.  La fel de utilizate sunt si produsele pe baza de brichete din paie.

Cu toate acestea, utilizarea peletilor va rezolva problemele. In plus, pe scara larga utilizarea de peleti de biomasa va spori valoarea termica a deseurilor de biomasa in timpul incalzirii, iar emisiile poluante vor scadea semnificativ. Prin urmare, transformarea structurii energetice din combustibilul fosil in utilizarea de peleti de biomasa s-a dezvoltat din plin. Dupa cum putem vedea in intreaga lume tot mai multe centrale electrice industriale sunt convertite in modele de CHP in care peletii de biomasa vor juca un rol important.

  1. Peletii din lemn sunt, de asemenea, populari pentru cuptoare mici pentru sistemul de incalzire domestic si pentru aprovizionarea cu apa calda.

Peletii din biomasa au fost folositi foarte mult timp in mod impresionant. Utilizarea pe scara redusa a peletilor din lemn este in plina expansiune, deoarece centralele electrice pe peleti au reprezentat cea mai economica solutie. Boilerele care functioneaza cu combustibil pe baza de biomasa sunt cea mai buna optiune pentru sistemul de incalzire si alimentare cu apa calda. Chiar si industria de catering si BBQ intern se folosesc peletii. Puteti folosi si peleti din rumegus.

1 Comment

  1. The subsequent time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my option to learn, however I really thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you might fix should you werent too busy in search of attention.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.