• Auto

Cum ar trebui sa inspectez o masina folosita?

Exista o veche zicala care spune „niciodata sa nu cumperi problemele altcuiva”. Cand faceti cumparaturi pentru o masina folosita, acele cuvinte sunt cu adevarat valabile, fie ca este vorba de un dealer, de un vanzator online, de un vanzator privat sau chiar de un prieten. Exista multe vehicule de cea mai buna calitate, dar evitarea unei lamai este atat de importanta, incat alegerea proasta duce deseori la facturi de reparatii neasteptate si la un cont bancar epuizat. Pentru a va ghida procesul de luare a deciziilor, expertii din industrie au dezvoltat cateva sfaturi prudentiale pentru cumparatori atunci cand acestia cumpara un vehicul. Ceea ce urmeaza sunt unele dintre cele mai importante indicatoare de inspectie auto utilizate. Iata cum puteti inspecta o masina folosita:

Puteti incepe prin folosirea unui serviciu online care se ocupa de verificarea masinilor second-hand si istoricul unei masini. Cele mai populare din tara noastra sunt autoDNA si InspectorAuto. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati unul dintre aceste 2 site-uri si sa introduceti seria de sasiu a vehicului second-hand pe care doriti sa-l achizitionati. Contra unui pret destul de rezonabil aceste 2 servicii va pot afisa informatii despre vehiculul second hand incepand de la numarul de kilometri pana la dotari sau istoricul daunelor.

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care cumparatorii de masini le-au facut in trecut erau platile exagerate. Astazi, Internetul a facut comparatii de preturi mult mai usor cu o varietate de site-uri de anunturi de masini folosite. In cateva secunde puteti compara zeci de vehicule similare folosite si preturile acestora intr-o anumita raza geografica; de exemplu 50 de mile. Introduceti termenii de cautare, inclusiv modelul, modelul, anii, culoarea, pachetul, optiunile, kilometrajul, starea, accidentele raportate si multe altele. Rezultatele vor aparea rapid in functie de frecventa sau raritatea vehiculului utilizat. Daca nu va plac ofertele initiale, extindeti pur si simplu raza de cautare sau modificati unul dintre termenii de filtrare, cum ar fi culoarea.

In timp ce inspectati preturile, retineti, de asemenea, ca fiecare masina folosita este diferita pe baza istoriei sale si ca ceea ce ati gasit poate fi semnificativ mai ieftin dintr-un motiv valabil. De asemenea, preturile distribuitorilor vor fi mai mari decat vanzatorii privati, deoarece au incorporate perne de comision pentru vanzatorii lor. Dar echilibrati acest fapt, cu cat de mult stiti cu adevarat despre vanzatorul privat cu care vorbiti si daca inregistrarile de servicii ale autovehiculului dvs. sunt la indemana. La sfarsitul zilei, este posibil sa platiti mai mult sau mai putin decat ati asteptat pentru o masina folosita, dar este intotdeauna intelept sa inspectati preturile inainte de a va decide.

Daca totul arata bine in acest moment, exista inca un pas aproape sigur pentru a va asigura ca obtineti o valoare buna a masinii. Mergeti la service-ul dvs. de masini,si faceti un test auto, care probabil va va costa intre 400 si 650 ron. Dar acest lucru va poate scuti de facturile de reparatii costisitoare.

Cand se termina cu aceasta inspectie finala si totul se verifica, atunci puteti reveni la vanzator cu increderea ca ati facut tot ce ati putut, pentru a va asigura o decizie inteligenta de cumparare a masinii.

1 Comment

  1. Nice post. I learn something more difficult on completely different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to read content material from different writers and follow slightly one thing from their store. I抎 want to use some with the content material on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a link on your net blog. Thanks for sharing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.