• Auto

Cum stiu daca un dealer este profitabil?

Cand este momentul sa va vindeti masina si sa obtineti alta, va confruntati cu intrebarea ce sa faceti cu vechea masina. Ar trebui s-o vindeti in particular? Acesta poate fi un proces lung, desprins, care implica o multime de lucruri, fara garantia ca veti obtine pretul pe care il doriti, desi este in mod normal cel mai bun mod posibil de a obtine cel mai mare pret posibil.

Cum ramane cu tranzactionarea la un dealer? Aceasta este cu siguranta cea mai usoara si cea mai rapida modalitate de a va vinde masina, chiar daca de obicei nu veti obtine cei mai multi bani.

Dar cum stiti daca comertul cu valoare pe care vi-l ofera distribuitorul este corect? Urmati sfatul nostru in acest articol si va veti da seama in cel mai scurt timp.

Pentru a afla valoarea mașinii dvs., primul loc pentru a începe este cu un site web care oferă un instrument de evaluare a mașinilor. Cele două site-uri principale pe care le folosesc cele mai multe persoane in Romania sunt Vezi Cat Face si AutoUncle.

Este important sa intelegeti ca acesta este doar un punct de plecare. Valorile pe care le obtineti de la cele 2 site-uri sunt doar un ghidaj. Ambele spun ca cifrele pe care le ofera se bazeaza in mare parte pe ceea ce masinile similare se preiau pe piata locala. Dar este greu sa spunem cat de exacte sunt aceste site-uri cu fluctuatiile pietei locale, care se intampla saptamanal sau chiar zilnic.

Acum este momentul sa va ajustati valoarea initiala cu unele cercetari locale de piata. De ce? Deoarece valorile pietei locale reprezinta cele mai relevante date pentru a evalua cu exactitate valoarea comerciala a masinii dvs. Daca aveti deja in vedere un dealer cu care va ganditi sa tranzactionati masina dvs., mergeti pe site-ul acestuia si vedeti daca au deja o masina similara pe lot pentru marca, modelul si anul vehicului dvs. pe care doriti sa-l cumparati.

Un alt aspect al studiului dvs. de piata local este de a gasi alte cateva reprezentari care ofera evaluari gratuite pentru vehiculul dvs. si pentru a vedea ce vor oferi pentru s-ar putea sa gasiti ca beneficiati de o oferta de comert mai buna in alta parte.

Nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca dealerii doresc sa obtina cat mai mult profit de la dvs., astfel incat sa si castige un profit mare. Ramaneti insa la armele dvs. pentru a obtine o valoare justa pentru msina dvs. si pentru a va mentine un dealer care este dispus sa joace corect.

Alte modalitati de a maximiza valoarea comerciala a masinii dvs. sunt de a va pune la dispozitie toate inregistrarile de service si de intretinere, precum si de a realiza curatarea masinii.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.