Cele mai comune mituri despre sistemele de stingere a incendiilor  

Pentru siguranta proprie recomanda utilizarea celor mai bune instalatii de stingere si prevenire a incendiilor.

Se spune ca daunele cauzate de apa din aspersoare sunt mult mai mari decat cele generate de pompieri atunci cand intervin asupra unui foc. Aceasta este o conceptie gresita comuna, deoarece multi oameni cred ca toate stropitoarele din cladirea lor vor actiona in caz de incendiu. Cu toate acestea, efectul apei provenite de la un sistem de stropire nu este de obicei grav, mai ales in cazul unui incendiu mic. Capetele de stropire sunt activate individual, deci este foarte rar ca toate stropitoarele din cladire sa se activeze simultan in caz de incendiu.

De fapt, 90% din totalul incendiilor sunt controlate cu sase sau mai putine capete de stropitoare. De asemenea, este important de mentionat ca daunele generate de apa provenita de la stropitori sunt mult mai putin grave decat daunele cauzate de pompieri, deoarece acestia elibereaza 80-125 de galoane de apa pe minut, comparativ cu 8-24 de galoane de apa pe minut care provine de la stropitoarele cu raspuns rapid. Va reocmandam sa intrati pe instalatii de stingere si prevenire a focului Dambovita.

Aspersoarele sunt proiectate doar pentru a proteja proprietatea, nu si persoanele. Aceasta afirmatie este complet falsa, deoarece stropitoarele asigura un nivel ridicat de siguranta  pentru ocupantii din cladirile comerciale si rezidentiale. Combinarea sistemelor de aspersoare cu alte echipamente de protectie impotriva incendiilor in toate cladirile reduce deteriorarea proprietatii, precum si pierderea de vieti cu cel putin 50 la suta.

Tot ceea ce conteaza este sa fie ales cel mai bun sistem de stingere a incendiilor si sa se tina cont de faptul ca un astfel de sistem are nevoie si de servicii de intretinere iar recomandarea merge spre mentenanta instalatii antiincendiu Dambovita. Un sistem foarte bine intretinut va asigura faptul ca oamenii din cladire sunt in siguranta si pot fi evacuati rapid atunci cand are loc un incendiu. De asemenea, bunurile din interior sunt mult mai bine protejate.